vineri, 16 septembrie 2016

Termenul de valabilitate al produselor de machiaj

Pudre libere si presate - 12 luni

     Poti prelungi durata pudrei in functie de cat de des iti cureti pensulele. Daca produsul nu a fost contaminat cu bacterii din pensule, poti pastra produsul pana la 2 ani. Daca aplici pudra compacta cu un buretel, asigura-te ca il tii tot timpul curat sau il poti inlocui odata la cateva luni.


Crema de fata -6-9 luni in borcanel

      Analizeaza-ti crema: daca textura, mirosul sau culoarea nu s-au schimbat si ai tinut-o intr-un loc racoros si uscat, atunci o mai poti pastra. Fi atenta si la fata ta dupa aplicare.
Daca apar schimbari de culoare ale tenului sau oice alt simtom renunta la crema si achizitioneaza una noua.


Protectie solara - 12 luni

         Cand vine vorba de protectia solara, trebuie sa fi foarte stricta. Aceste produse au o data de expirare precisa pe care ar trebui sa o respecti.


Rujul - 12-24 luni

        Nu este chiar atat de grav daca ai folosit un ruj mai vechi de 24 de luni, insa nu da vina pe calitatile lui daca nu mai obtii acelasi rezultat ca atunci cand este nou. Continutul de apa din ruj se evapora cu timpul, ceea ce determina o aplicare mai putin uniforma a produsului. De asemenea produsele pentru buze pot adaposti bacterii, asa ca e cel mai bine sa-l arunci.


Fondul de ten lichid - 6 luni cel in borcanel, 12-18 luni cel cu pompita

      Sticlele cu pompita sunt cele mai potrivite daca nu prea te induri sa arunci fondul de ten. Aceste recipiente reduc gradul de expunere al produsului la aer si bacterii si iti permit sa il pastrezi mai mult. daca totusi introduci degetul in recipient, atunci inlocuieste produsul dupa 6 luni.


Parfumul - 12 luni

      Durata de viata a parfumului tau depinde si de tipul acestuia. Un parfum cu ingrediente naturale precum citrice sau ingrediente cu evaporarea rapida este mai probabil sa expire mai repede decat unul cu note de mosc sau lemn. Daca observi o modificare a mirosului este cazul sa-l arunci.

Creionul dermatograf - 24 luni

       Creioanele sunt foarte usor de pastrat pentru o perioada mai lunga. Daca iti faci griji in privinta bacteriilor, scufunda creionul in alcool, lasa-l sa se usuce si ascute-l. Dar asta nu inseamna ca poti folosi acelasi creion pentru toata viata- nici un produs nu ar trebui folosit mai mult de 3 ani.

Contur lichid - 6 luni

Luciu de buze - 12luni

Corector - 12 luni

Mascara - 24 luni

Lac de unghii - 24 luni

Pudra bronzanta - 24 luni

Fard de pleoape -24 luni.       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu